Data Science Community Poster Day - March 5th, 2020

05/03 between 11am and 2pm at the 600 pavilion of the main building, University of Haifa, Main Building.

תקציר:

יום הפוסטר הקהילתי למדעי הנתונים אורגן על ידי מרכז המחקר למדעי הנתונים, ב- 5 במרץ 2020.

הארוע התקיים בבניין הראשי ברחבת ה 600.

חוקרים מכל המחלקות באוניברסיטה הוזמנו להציג מחקר שעוסק בניתוח נתונים מורכב.

בתחרות הוצגו מעל 35 פוסטרים ומחקרים חדשניים מובילים במדעי הנתונים מתחומים רבים.

מטרת היום הייתה לתת במה למחקר בין תחומי מתקדם העושה שימוש בשיטות מדעי נתונים כדי לנתח מערכי נתונים דיגיטליים, לעודד שיתופי פעולה בין חוקרים מתחומים שונים וליצור קהילת מדעי נתונים פעילה ואינטראקטיבית באוניברסיטת חיפה.

כדי לעודד סטודנטים וחוקרים להציג עבודה באיכות גבוהה, לדחוף למצוינות ולהבליט את המחקרים הטובים ביותר  הודענו כי התחרות נושאת פרסים כספיים ושלפוסטרים הטובים ביותר יוענקו פרסים כספיים.

וועדה של 10 שופטים בכירים (בעיקר חוקרים ממחלקות שונות באוניברסיטה העוסקים במדעי הנתונים ובראשם פרופ’ מור פלג, פרופ’ גדי לנדאו, פרופ’ שולי וינטנר וחברי סגל נוספים, כמו גם מנכל”ית וסגן המחלקה הכלכלית של האוניברסיטה “כרמל” – גב’ אלקה ניר ועו”ד אייל ציוני, ונציגים מהתעשייה.

השופטים דרגו את הכרזות בהתבסס על חדשנות, חשיבות, עניין והשפעה. לאחר מכן נאספו התוצאות כדי לבחור את הפוסטרים המובילים.

בתום התחרות ובמעמד המשתתפים, הוכרזו הזוכים:

שני המקומות הראשונים ביום הפוסטרים של מרכז מחקר מדעי הנתונים של אוניברסיטת חיפה:
דוד גל מציוויליזציות ימיות: לפני אלפי שנים הפליגו אניות עם כיוון הרוח. הם יצאו מהאיזור שלנו אבל לא ברור איך חזרו. ניתוח נתונים רגיל לא מצא איך כי נראה שבאופן ממוצע באף חודש אין מספיר רוח. אבל מעבדים את נתונים נכון מבחינה סמנטית אפשר למצוא מספר הזדמנויות בחלק מחודי הקיץ. הנתונים הם נתונים מטרואולוגיים אמיתיים.
מקום ראשון נוסף לבבורה לווה, דריה אקיינק וטלי טרייביץ על אלגוריתם לעיבוד תמונה שמסיר את המים מתמונות שצולמו במעמקי הים

news2

שני מקומות שניים ביום הפוסטרים של מדעי הנתונים באוניברסיטת חיפה:
אלברטו טסטולין ורועי דיאמנט פיתחו אלגוריתם שמוריד רעשים מנתונים אקוסטיים ומצליח לזהות גופים ולאכן אותם
אלכס קוגן מור פלג עירית הועברו וסמסון טו פיתחו אלגוריתם ויישמו מערכת שמתכננת טיפולים מבוססי תדריכים רפואיים נקיים מסתירות עבור חולים שיש להם מחלות מרובות (לכל חולה)

news3

מקומות שלישיים ביום הפוסטרים של מרכז מחקר מדעי הנתונים של אוניברסיטת חיפה:

מגלי סגל ואילן שמשוני מפתחים אלגוריתם שמצליח להרכיב מחרסים שבורים של ממצאים ארכיאולוגים את השלם.
דרור קיפניס ורועי דיאמנט פיתחו אלגוריתם מורכב לזיהוי שריקות של ליוויתנים בודדים שמסתובבים בלהקה על סמך ההד שלהם וההרמוניה
חאנין קאראווני וסמירה אנדרסון ששאלו אם שיחזור מידע חושי ע”י מכשירי שמיעה אצל אנשים מבוגרים יכול גם לשפר את יכולת העיבוד החושית והקוגניטיבית של מערכת העצבים שלהם. ניתוח הנתונים שלהם הראה עדויות ששימוש בעזרי שמיעה מאט את ההידרדרות של מערכת העצבים שעוסקת בעיבוד מידע חושי ובקוגניציה.

news5